De actie ‘Vakantiegeld delen’ is weer gestart!

Vakantiegeld Delen weer van start

Ik ben blij dat ik in de vakantie jarig ben’ zei een meisje uit groep zes. ’Want ik kan op school niet trakteren’. Voor een traktatie was geen geld, maar dat hoefden haar klasgenootjes niet te weten. ‘Ik zou zo graag na de schoolvakantie aan mijn klasgenootjes vertellen waar ik op vakantie ben geweest. Maar wij gaan nooit op vakantie want daarvoor hebben mijn ouders geen geld.’

In Amersfoort groeien 3.700 kinderen op in een gezin met een laag inkomen. De diaconieën van de Protestante Gemeente Amersfoort en de Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord organiseren dit jaar voor de 14e keer de actie Vakantiegeld Delen. Zij doen dit in samenwerking met de wijkteams, de inloophuizen en de voedsel- en kledingbank. Er staan op de lijst gezinnen met kinderen die heel graag op vakantie willen of dagjes uit. De projectgroep Vakantiegeld Delen is er voor iedereen met een laag inkomen die in Amersfoort woont, ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. In mei krijgen veel mensen vakantiegeld en wat zou het mooi zijn als zij daarvan een klein gedeelte delen met mensen die geen vakantie kunnen betalen. Het vorig jaar was de opbrengst maar liefst 49.000 euro en werden 130 ‘adressen’ blij gemaakt met een gift.

Doet u mee met Vakantiegeld Delen? U mag uw gift, graag voor 10 juni, overmaken op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. diaconie Protestantse Gemeente o.v.v. Vakantiegeld Delen.

———————-

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.