Netwerkcafé ‘Wel gezien, nooit écht gesproken’

handen ineen

Beste betrokkene,

U bent van harte uitgenodigd voor het netwerkcafé ‘Wel gepraat, nooit écht gesproken’ dat Pact Sam Sam organiseert op dinsdag 19 september. Tijdens deze bijeenkomst gaan we onderzoeken hoe (vrijwilligers)organisaties en mensen met een migratieachtergrond elkaar beter en effectiever kunnen bereiken.

Nederland is een kleurrijk land geworden. Mensen uit alle verschillende werelddelen zijn in ons land neergestreken en hebben een bestaan opgebouwd. Een deel van hen is in financiële problemen gekomen. Dat kan verschillende oorzaken hebben; ze beheersen de Nederlandse taal niet voldoende,  begrijpen de bureaucratie van Nederlandse instanties niet of komen uit een cultuur waarin het niet nodig is bij die instanties aan te kloppen omdat geldproblemen binnen de familie worden opgelost.

Dat zijn zo een paar oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat mensen met een migratieachtergrond financiële problemen krijgen.

Er zijn in Amersfoort veel organisaties en fondsen die deze doelgroep graag willen ondersteunen. Maar het blijkt in de praktijk soms moeilijk om de doelgroep te bereiken en de juiste toon aan te slaan. Tijdens dit netwerkcafé willen we samen proberen te ontdekken waar dit aan ligt.

Hoe kunnen wij mensen met een migratieachtergrond bereiken en ondersteunen?  Wat kunnen organisaties in Amersfoort leren van mensen met een migratieachtergrond als het gaat om armoedebestrijding? Hoe wordt hier binnen het eigen netwerk mee omgegaan? Hoe kunnen we effectief samenwerken?

Programma

We beginnen het netwerkcafé met een traditionele Ethiopische en Eritrese koffieceremonie. Daarna zullen Sina Özkul en Muna al Amara, maatschappelijk werkers bij Kommak (hulpverleningsorganisatie voor vluchtelingen en migranten in Amersfoort) en Hadish Mebrahtum,  voorzitter van Mahber Selam (Vereniging van Ethiopische en Eritrese mensen in Amersfoort en omgeving) een korte inleiding houden waarin ze wat vertellen over hun achtergrond. Ze doen uit de doeken waar wij als vrijwilligers en hulpverleners op kunnen letten, wat onze valkuilen zijn en hoe we effectiever kunnen samenwerken. Daarna begint het interactieve gedeelte in groepen.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten en te netwerken.

Praktische informatie

Wanneer: 19 september 2017
Voor wie: Vrijwilligers en professionals die te maken hebben met armoede (hoeft niet specifiek op migranten gericht te zijn, is voor iedereen interessant om kennis van te nemen)
Tijd: Van 16.00 tot 18.00 uur
Waar: De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30 in Amersfoort
Kosten: Gratis
Inschrijven: Mailen naar secretariaat@pactsamsam.nl

De Netwerkcafés van Pact Sam Sam zijn een plek waar betrokken partijen rondom armoedebestrijding in Amersfoort elkaar ontmoeten. Door kortere lijnen en een betere afstemming kan de hulpverlening rondom armoede worden verbeterd.

We ontmoeten u graag op 19 september!
Met hartelijke groet,

Pact Sam Sam

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.