Uitnodiging netwerkcafé ‘Het is toch mijn eigen geld?’

postBeste betrokkene,

U bent van harte uitgenodigd voor het netwerkcafé dat Pact Sam Sam organiseert op dinsdag 28 maart. Het thema van deze bijeenkomst is: ‘Bewindvoering van meerdere kanten belicht.’

Over bewindvoering en bewindvoerders is veel te zeggen. Hoewel mensen over het algemeen vrijwillig onder bewind gesteld worden door de rechter, blijkt het in de praktijk lang niet altijd mee te vallen om de zeggenschap over de financiën uit handen te geven.

Er zijn bewinden die probleemloos verlopen en bewinden waarbij de problemen zich opstapelen. Waar ligt dit aan? Wat zijn de knelpunten? Stroken de verwachtingen die men heeft met datgene wat de bewindvoerder daadwerkelijk kan bieden? Laten bewindvoerders mogelijkheden liggen?

Tijdens het netwerkcafé willen we de diverse aspecten naar voren laten komen. Ton Reijnhout, bewindvoerder bij Stichting FPCoach komt vertellen over het werk. Wat kan en mag een bewindvoerder wel en niet doen? Ook geeft hij voorbeelden uit de eigen praktijk, waarbij hij ook durft te laten zien waar het soms niet goed gaat.

Aan de belangstellenden wordt gevraagd om hun eigen ervaringen met betrekking tot bewindvoering te delen.

Daarna komt Stef den Daas ons vertellen over het diagnose instrument bewindvoering dat hij als projectleider bij Stadsring51 ontwikkeld heeft. Dit instrument geeft bij de start van de bewindvoering een advies over de noodzaak en de verwachte duur van het bewind. Ook geeft het inzicht in het profiel van de klant en ondersteunt het de bewindvoerder bij het opstellen van een plan van aanpak. Alles over de reden waarom dit instrument is ontwikkeld hoort u tijdens de presentatie.

Praktische informatie
Wanneer:
28 maart 2017
Voor wie: Vrijwilligers en professionals die cliënten hebben die onder bewind staan en andere geïnteresseerden
Tijd: Van 16.00 tot 18.00 uur
Waar: Mannenzaal, Westsingel 47 in Amersfoort
Kosten: Gratis
Inschrijven: Mailen naar secretariaat@pactsamsam.nl

De Netwerkcafés van Pact Sam Sam zijn een plek waar betrokken partijen rondom armoedebestrijding in Amersfoort elkaar ontmoeten. Door kortere lijnen en een betere afstemming kan de hulpverlening rondom armoede worden verbeterd.

We ontmoeten u graag op  28 maart!

Met hartelijke groet,

Pact Sam Sam

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.