Indebuurt033

Voor wie
Voor iedere inwoner van Amersfoort!

Indebuurt033 is letterlijk in de buurt en ‘binnen wijkbereik’ voor iedere inwoner van Amersfoort. Dankzij buurtnetwerkers, jongerenwerk, preventiewerkers jeugd, participatiemedewerkers, sociaal juridisch dienstverleners en de vele collega’s en vrijwilligers in de Informatiewinkels kan iedereen de ondersteuning krijgen die nodig is. We werken ook samen aan een stad waar mensen elkaar weten te vinden, waar we kijken naar ieders talent en mogelijkheden

Wij hebben vier Informatiewinkels in de stad: in Kruiskamp, Soesterkwartier, Liendert en Kattenbroek/Vathorst. We werken momenteel op afspraak. Je kunt een afspraak maken via onderstaande contactgegevens of even binnenlopen van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er Informatiepunten op verschillende locaties in de stad, waaronder het Jongeren Informatie Punt (JIP)

Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen over zorg, welzijn, wonen of financiën. 

Gratis hulp bij je geldzaken of bij problemen met het recht

Als je advies nodig hebt of hulp bij problemen

Vind je het lastig om je geldzaken te regelen? Heb je moeite met rondkomen? Of heb je een juridisch probleem? Dan is het niet raar als je daar hulp bij nodig hebt. Geldzaken en juridische zaken kunnen ingewikkeld zijn. En hoe sneller je geldproblemen oplost, hoe beter.

Hoe helpen we je?

Bij de Informatiewinkels van Indebuurt033 werken Sociaal Juridisch Dienstverleners. Heb jij een vraag waar ingewikkelde wetten en regels bij komen kijken? De Sociaal Juridisch Dienstverlener wijst jou de weg!

De Sociaal Juridisch Dienstverleners geven gratis informatie en advies op het gebied van inkomen en financiën. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de bijstandsuitkering, WW-uitkering, Ziektewetuitkering, WIA-uitkering, AOW, Pensioen, Belastingen en toeslagen.

Heb je een laag inkomen en kun je wel wat extra hulp gebruiken? Dan kijken we samen of je recht hebt op een fonds of een regeling voor minima, zoals:

  • Bijzondere Bijstand
  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • Kwijtschelding waterschapsbelasting
  • Witgoedregeling
  • Individuele Inkomenstoeslag
  • Woonkostentoeslag
  • Bijdrage sport en cultuur voor volwassenen
  • Gemeentetoeslag Kinderopvang
  • Energietoeslag

De Sociaal Juridisch Dienstverleners helpen ook bij het beantwoorden van vragen over wonen, arbeidsrecht, familierecht, je zorgverzekering en andere financiële en juridische vragen. Als het nodig is helpt de Sociaal Juridisch Dienstverlener bij het begrijpen van een moeilijke brief, bij het schrijven van een brief, klacht of bezwaarschrift en belt samen met jou naar instanties.

Heb je een vraag of heb je hulp nodig?

Kom dan naar de Informatiewinkel bij jou in de buurt en maak een afspraak. We helpen je graag!

Meer informatie
www.indebuurt033.nl

Aanvragen:
Inwoners kunnen een afspraak maken in de informatiewinkels. Vrijwilligers, sociaal juridisch dienstverleners en maatschappelijk dienstverleners staan klaar om hen op alle gebieden te ondersteunen.