Agenda

Hier vind je activiteiten die interessant kunnen zijn voor vrijwilligers en professionals die actief zijn tegen armoede.

Neem ook een kijkje op onze pagina met trainingen.

Maandag 9 oktober 2023

Week tegen de armoede

Een man raakt arbeidsongeschikt. Bij het aanvragen van een uitkering, loopt hij totaal vast in ‘het systeem’. I Daniel Blake is een meeslepende film die gelijktijdig een gevoel van onbehaaglijkheid weet op te roepen. Deze Engelse film is een heldere vertaling voor de regelzucht anno 2023 in ons eigen land en dus ook in Amersfoort.

Allemaal doen we onze stinkende best om mensen te helpen bij hun bestaans (on)zekerheid. Vanuit de vele ‘systemen en regels’ bij zowel hulpverleningsinstanties en ook de vele ondersteuning door vrijwilligers, lopen stadgenoten makkelijk vast in ons gezamenlijke ‘systeem’. Daarmee verliezen we de kans om een (meer) menselijke maat te hanteren.

Om over dit dilemma verder na te denken, zal er aansluitend aan de film een goed gesprek plaatsvinden met 6 panelleden die allen een ander gezichtspunt vertegenwoordigen in dit gezamenlijke knelpunt. We willen proberen de tussenruimte te zoeken. We zijn allemaal mens en willen allemaal dat de inwoner zo goed mogelijk geholpen wordt. Hoe en waar zit er tussenruimte om meer klantgericht te werken? Waar zitten de mogelijkheden, waar zit weerstand, waar zit een organisatie gevangen in regels?

We nodigen je van harte uit om mee te komen kijken naar deze film, te luisteren naar het panel en achteraf in de foyer na te praten. We hopen met deze avond te inspireren om mogelijkheden buiten het ‘systeem’ te verkennen en ‘de menselijke maat’ meer naar de voorgrond te krijgen!

Geef je op via via: secretariaat@pactsamsam.nl

Woensdag 21 juni 2023, inloop 19.15

Bereik de onbereikbaren

Het bereiken van alle mensen die onze hulp nodig hebben is geen makkelijke opdracht. Het kan lijken op het zoeken naar een speld in een hooiberg. Op woensdag 21 juni organiseert Pact Sam Sam een inspiratiesessie met als onderwerp “Bereik de onbereikbaren”. We starten met een prikkelende presentatie van Gjerryt Leuverink.

‘De wijzen komen uit het oosten’, zegt men graag voorbij de IJssel. Geboren en getogen Achterhoeker Gjerryt Leuverink komt dan ook graag naar de stadsboerderij in Amersfoort (want hij woont al z’n halve leven in Utrecht, dus dat is mooi dichtbij). Met de nodige nuchterheid en zonder blabla, gaat hij met ons op zoek naar gouden eieren! Of…. bestaan die dus niet? Mensen bereiken, die niet zomaar mee kunnen doen of niet altijd hun weg weten te vinden in deze maatschappij, kan flink lastig zijn.

Ben je erbij? Dan gaan we samen op zoek naar inspiratie en antwoorden op de vraag: hoe betrekken en bereiken we de mensen voor wie we het doen?

Praktische informatie:

Datum: woensdag 21 juni

Inloop: 19.15-19.30 uur

Bijeenkomst: 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Er is na afloop gelegenheid om even na te praten met een hapje en een drankje.

Locatie: Zolder de Heerlijkheid, van Boetzelaerlaan 3, 3828 NW Hoogland

Kosten: deelname is gratis na opgave

18 januari 2023

Nieuwjaars-bijeenkomst

Op woensdagavond 18 januari 2023 organiseert Pact Sam Sam een nieuwjaarsbijeenkomst. We kijken terug op 2022 en vooruit naar 2023. Natuurlijk zorgen we voor een klein maar mooi inhoudelijk programma. Meer informatie volgt maar zet de datum vast in je agenda.

Ook een activiteit?

Wil je een activiteit of een agenda aanmelden voor deze lijst? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@pactsamsam.nl.