Voedselbank Amersfoort

Voor wie

Voor mensen die korte of langere tijd financieel echt niet rond kunnen komen. Om te bepalen of een persoon of gezin een voedselpakket krijgt wil de Voedselbank weten hoeveel de cliënt overhoudt voor eten en kleding en dergelijke nadat de vaste lasten betaald zijn. Op de website vindt u een rekentabel waardoor duidelijk wordt of iemand in aanmerking komt.

Wat hebben we te bieden

Elke week een pakket levensmiddelen waarmee voor een paardagen tegemoet gekomen wordt in het levensonderhoud. Daarnaast soms ook persoonlijke verzorging of schoonmaakmiddelen. Voor mensen die net iets boven onze norm zitten is er een KEI pakket, een keer per maand- vooral houdbare zaken. Bedoelt als steuntje in de rug.

Moeder-en-kind-pakket. Voedselbank Amersfoort organiseert middagen voor gezinnen met kinderen tot en met vier jaar. Eén keer per maand worden producten uitgedeeld die speciaal bedoeld zijn voor baby’s en peuters. Denk aan bijvoorbeeld luiers. Deze middagen zijn elke tweede dinsdag van de maand tussen 13.00 en 14.00 uur. U moet wel al klant zijn bij de Voedselbank.

Jarige Job pakketten voor kinderen tussen 1 en 18 jaar. Dit maakt mogelijk dat kinderen thuis en op school een leuke verjaardag kunnen vieren.

We geven verwijsbonnen voor Kledingbank Amersfoort, Speelgoedbank Amersfoort en Dierenvoedselbank Amersfoort.

We verwijzen naar instanties die werkzaam zijn op het gebied van armoedebestrijding en werken met hen samen, zoals de Gemeente Amersfoort, Stadsring51, Indebuurt033, fondsen en kerken.

Doel

Het verminderen van armoede in de regio Amersfoort door het aanbieden van voedselpakketten aan huishoudens die voor korte of langere tijd onder het bestaansminimum van de bijstandsuitkering leven. De voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp