Trainingen

Kijk hier welke relevante trainingen er worden aangeboden. Niet alleen onze eigen trainingen staan hier maar ook links naar andere organisaties die relevante trainingen verzorgen.

De trainingen van Pact Sam Sam

Motiverende gespreksvoeriing

Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum geprikt
Locatie: nog onbekend
Deelname is gratis

Heb je ook wel eens het gevoel dat je je cliënt niet in beweging krijgt? Of heb je soms het gevoel dat je aan een dood paard loopt te trekken? Dan is deze training voor jou.

Tijdens deze training leer je hoe je een gesprek kan voeren dat je cliënt motiveert om vanuit zichzelf actie te ondernemen. Onder leiding van trainer Diana Vaartjes ga je aan de slag met een eigen voorbeeld zodat je zelf kan ervaren wat motiverende gespreksvoering doet en hoe het werkt.

Deze training is specifiek gericht op vrijwilligers. De situaties en leervragen die aan bod komen zijn hierop afgestemd.

WEGENS SUCCES HERHAALD Weerstand en Ontwapenen

Donderdag 16 maart 2023, 19.00-21.30.
Locatie Wijkcentrum Het Klokhuis
Deelname is gratis

Hoe buig je weerstand in een gesprek om? Welke vormen van weerstand zijn er en hoe ontstaat dit?
Wat kan je doen om een ontwapenende houding aan te nemen en welke triggers kunnen daarbij jezelf in de weg zitten?

We oefenen met een trainingsacteur situaties uit de praktijk.

Deze training is specifiek gericht op vrijwilligers. De situaties en leervragen die aan bod komen zijn hierop afgestemd.

Opgeven kan via de mail naar: secretariaat@pactsamsam.nl

Trainingen van andere organisaties

Donderdag, 15 juni 2023, 16.00 – 18.00 uur

Financieel Veilig Ouder Worden

Voor zorg en welzijn professionals en vrijwilligers in regio Eemland wordt er op donderdag 15 juni van 15:30 tot 18:00 uur een bijeenkomst ‘Financieel veilig ouder worden‘ georganiseerd.

Jaarlijks worden ongeveer 30.000 ouderen slachtoffer van financieel misbruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die de pinpas van een oudere voor eigen boodschappen gebruikt of sieraden ontvreemdt. De Lokale Alliantie Eemland Veilig Financieel Ouder Worden vraagt hier aandacht voor. Op donderdag 15 juni kunnen professionals en vrijwilligers die in hun werk met ouderen te maken hebben, zich laten informeren over financieel misbruik.

Het belooft een inspirerende en interactieve bijeenkomst te worden.

Programma

15:30 uur      Inloop

16:00 uur      Plenaire opening

17:00 uur      keuze uit 3 workshops

  • Levenstestament, bewindsvoering en mentorschap
  • Praktijkvoorbeelden en signaleren
  • Het bespreken van signalen met cliënten

18:00 uur      Einde van de bijeenkomst

Locatie
Rabobank, Netwerklaan 500, 3821AG, 3821 AD Amersfoort

Parkeren kan op het achter gelegen parkeerterrein.

Voor wie

Zorg en welzijn professionals en vrijwilligers in regio Eemland.

Aanmelden kan via https://forms.gle/NAS9bqgFAVF7aBsEA

Vrijwilligers Academie

Indebuurt033

De VrijwilligersAcademie is er voor vrijwilligers die zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen.
Het is een platform waar organisaties trainingen, workshops, lezingen en informatiebijeenkomsten kunnen aanbieden die interessant zijn voor vrijwilligers, mantelzorgers en actieve bewoners.
Vrijwel iedere vrijwilliger heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Het aanbod is gevarieerd en overwegend gratis.

Je vindt de website van de VrijwilligersAcademie hier.

Hier kan je je opgeven voor de nieuwsbrieven van Indebuurt033.

O.a. e-learnings en trainingen

Zorgverzekeringslijn

De Zorgverzekeringslijn is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en geeft gratis advies over het oplossen van zorgverzekeringsschulden en het afsluiten van een verzekering.

Ze hebben een speciaal aanbod gericht op hulpverleners die mensen met betalingsachterstanden ondersteunen. Er zijn e-learnings, tools en je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Het aanbod is gratis.

Je vindt de website van de Zorgverzekeringslijn hier.

Heb je interesse in een “live” training, stuur ons een mailtje dan haalt Pact Sam Sam de Zorgverzekeringslijn naar Amersfoort.

Jullie training ook hier?

Bieden jullie ook een training of workshop aan die interessant is voor mensen/organisaties die actief zijn tegen armoede. Stuur een mailtje naar secretariaat@pactsamsam.nl en we vermelden jullie training/workshop graag op onze site.